Arbete på väg steg 1.2 - Grundutbildning Fordonsförare

Ger intyg i APV steg 1.1 och 1.2 samt APV nivå 1&2.
Köp

2195 kr

Priser visas exkl. moms.
Trailer

Vad innebär utbildningen?

Vi vill ge en tydlig bild av våra utbildningar innan kunden beställer. Ibland kan det också vara lite svårt att veta vilken utbildning som faktiskt krävs. I den här filmen förklarar vi hur utbildningen är upplagd, vem den riktar sig till och hur den skiljer sig från andra utbildningar vi erbjuder.

Om utbildningen

Den här utbildningen ger både allmän grundkunskap, enligt APV steg 1.1 och APV nivå 1, samt kunskap enligt APV steg 1.2 och APV nivå 2. Kompetensen är ett grundkrav för att få köra någon form av väghållningsfordon.

Tänk på att det inkluderar alla fordon som används vid vägarbeten. Det gäller alltså även motorredskap och traktorer, personbilar vid exempelvis projektering och trafikdirigering, samt lastbilar som används för transporter (lastning eller lossning).

​ Det kan krävas ytterligare kompetens, beroende på vilken typ av arbete du ska utföra. APV steg 1.3 krävs till exempel för att få utföra arbete vid en väg med passerande fordonstrafik. Gäller det dig kan du i stället välja utbildningen som heter Grundutbildning Entreprenör eller Konsult, så får du kunskap och intyg även för APV steg 1.3.

För specifika roller och uppgifter krävs även kompetens inom APV steg 2 och 3. Då behövs den här utbildningen som förkunskap.

Utbildningen följer trafikverkets föreskrifter TDOK 2018:0371 och TRVK 2012:86.

Läs mer om utbildningen >