BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Personuppgifter och GDPR

Roligt att du vill läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter. Vi ska försöka vara tydliga. Är det som så att du trots detta har några frågor är det bara att kontakta David som är personuppgiftsansvarig på Entreprenadakademin, david@entreprenadakademin.se

Vad är personuppgifter?

Till att börja med kan det vara värt att kortfattat förklara vad personuppgifter är. Personuppgifter är all information som kan användas för att identifiera en enskild person. Exempel på detta kan vara grundläggande uppgifter om dig som namn och kontaktuppgifter.

Vi sparar inget “onödigt”

De uppgifter som vi sparar om dig syftar till att leverera den produkt som du köpt på bästa sätt. Vi sparar således inte sidoinformation som facebook har om dig, så som intressen eller dylikt.

När du använder assistentens tjänster skapas en användare utifrån ditt facebook-namn och facebook-ID. När du köper utbildning sker det utanför facebook, via vår samarbetspartner Collector. Vi sparar således inga betalningsdetaljer. Vi får endast ett “okej” när din betalning blivit accepterad av Collector (tar någon sekund), vilket skapar nyckeln som låser upp din utbildning. 

 

Likaså när du gör prov. Då loggar du in med BankID utanför Facebook. Här sparar vi ditt namn och vilken utbildning du blivit godkänd på. Men vi sparar inga inloggningsuppgifter. Dessa uppgifter om ditt utbildningsresultat sparar vi i 5 år. Anledningen till varför vi sparar det i fem år är att en del av entreprenadassistentens tjänst är att du skall kunna ladda upp ditt utbildningsresultat till ID06 kompetensdatabas eller visa upp det intyg som du har och som är genererade av oss. Då praxis i branschen är att utbildningen är giltig i fem år så behöver vi således spara dina intyg under den här perioden. När intygen inte längre är giltiga / användbara kommer dessa att tas bort.

 

Vi sparar data om hur det går för dig när du övar. Genom att logga hur du använder utbildningen kan vi coacha dig i hur du bäst lär dig inneghållet. Vi kan exempelvis meddela dig efter ett repetitionsavsnitt att du verkar ha svårast med ett specifikt område och rekomedera dig att öva mer på vissa frågor. 

 

Vidare kan du också bli ombedd att ange en leveransadress om det är så att du vill ha utbildningskort på posten. Vilken vi då kommer använda för detta syfte.

Hur Entreprenadassistenten fungerar

Avslutningsvis

Du kan alltid ta bort all information som vi har om dig. Det gör du väldigt enkelt genom att ta bort själva konversationen. Tänk dock på att du då tar bort allt! Det innebär att vi inte kommer ha någon information om dig alls kvar. Exempelvis kan vi då inte veta om du har köpt en utbildningen som du inte gått klart och som inte giltighetstiden har löpt ut på. I dessa fall kommer du helt enkelt bli tvungen att köpa en ny utbildning. Detta framgår av våra allmänna villkor vid köp. 

 

Du kan också alltid kontakta David (david@entreprenadakademin.se) på entreprenadakademin, som är personuppgiftsansvarig på företaget, om du har några frågor kring vilken data som sparas om dig och du vill har hjälp med att ta bort, få ut eller ändra data. Det är Entreprenadakademin som ansvarar och äger Entreprenadassistenten.